Magisk musikalsk måltid

Magic Pie - Gamla 21-8-2015 - Magic Pie
Magic Pie
Oslo, Gamla
21/8-2015
5

Magic Pie har utvilsomt stått for årets plateutgivelse så langt, og som bandet viste med releasepartyet i Moss tilbake i mai holder sekstetten så visst mål også i livesammenheng. Nå var det Oslo sin tur til å få oppleve østfoldingene i all sin konsertprakt.

Den lille scena på Gamla gir ikke muligheter for de helt store visuelle krumspringene, og dermed er det et show uten filmelementer i bakgrunnen som presenteres i kveld. Musikken må dermed stå alene i fokus, men nettopp det er ikke noe problem, der frontrekka på fire mann så vidt får plass på scena.

Magic Pie - Gamla 21-8-2015 - Eirikur

En liten snutt fra debutalbumet i form av «Full Circle Poetry» åpner kvelden, før det for alvor settes i gang med «Introversion» fra den nylig utgitte «King For A Day». Det låter upåklagelig der Eirikur Hauksson og Eirik Hanssen utfyller hverandre godt på vokalsiden, mens det til tider riffes tungt fra Kim Stenberg.

Det er bandets siste utgivelse som er i hovedfokus, men Magic Pie ser seg også tilbake til forrige album, «The Suffering Joy», med to komposisjoner derifra. Først ut av disse er «Headlines», som sitter bra, men det er «Slightly Mad» som tar kaka fra dette albumet. Det er en viss galskap å spore i musikken, og de heftigste partiene fremviser et band som rocker tøft og proga. Dette er den mer kompromissløse siden ved Magic Pie, selv om det er dynamikk og sterk melodibruk også her. I løpet av låta får også bassist Lars Petter Holstad vist seg litt ekstra frem.

Magic Pie - Gamla 21-8-2015 - Kim

Når det gjelder materialet fra «King For A Day» er dette nærmest den ultimate kombinasjonen av melodiføring og prog, noe «Tears Gone Dry» er et lysende eksempel på. Også i livesammenheng makter Stenberg å fremheve de flotte følsomme gitarlinjene, og sololeveransen fra gitaristen er også glimrende. Samtidig ligger Erling Henangers tangenter fint i lydbildet, og mannen med brettene får også utfolde seg litt på solosiden. Alt sitter da også ypperlig i nevnte låt.

Med den nesten halvtime lange «King For A Day» oppsummerer på en måte Magic Pie seg selv, der gutta i løpet av den siste platas tittelspor byr på alt man forventer av bandet. Med tre gitarer får vi et fyldig sound, og her kommer også Hanssens akustiske gitar til sin rett. Samtidig byr bandet på noen instrumentelle løp som gjør at man som publikummer bare blir stående og måpe over samspillet. Dette er enkelt og greit prog på sitt aller beste.

Magic Pie - Gamla 21-8-2015 - Lars Petter, Kim & Eirikur

Videolåta fra den ferske plata, «Trick Of The Trade», er første ekstranummer, som serveres uten at bandet tar seg bryet med å kaste bort tid ved å forlate scena. Låtmessig er dette Magic Pie på sitt sterkeste, og som typisk er sitter koringer og i det hele tatt vokalvekslingene godt. Den instrumentelle fremføringa er også strålende, med en stødig Jan Torkil Johannessen i bakerste rekke.

Punktum settes med en medley fra Magic Pies første plate, «Motions Of Desire», og det innledes med et utdrag fra det gode episke verket «Change». Her snakker vi om Magic Pie på sitt mest allsangvennlige. Med nok et utdrag fra «Full Circle Poetry» er vi så tilbake der konserten begynte. Med det er sirkelen slutta, og bandet har igjen vist at prog ikke blir bedre enn hva som leveres fra nettopp Magic Pie.

Jan Dahle

Reklame
Magisk musikalsk måltid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..