Tilbake til Hollywood-røttene

Slash_Live At The Roxy 25.9.14 (DVD)
Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators «Live At The Roxy 25.9.14»
Eagle Vision
5

Etter tragedien av en konsert vi fikk fra Slash på Sentrum Scene i begynnelsen av juni er det godt med et dokument som viser hva gitaristen og bandet egentlig er gode for, selv om noen av oss fikk retta opp inntrykket allerede noen dager senere på Sweden Rock Festival.

Her er gutta fanga opp på legendariske The Roxy midt på Sunset Strip, og mer på hjemmebane kan vel ikke Slash befinne seg. Guns N’ Roses spilte her flere ganger i sine unge dager, og Velvet Revolver var også innom klubben. Da Slash i fjor lanserte «World On Fire» gjorde han likegodt en tre dagers klubbturne i Hollywood, der han og bandet spilte på Troubadour, Whisky A Go Go, og altså The Roxy.

Det er ingen tvil om at materialet som har blitt levert fra Slash etter hans Guns N’ Roses-dager mildt sagt har vært ujevnt, men når vi her får en konsert redigert ned til halvannen time står vi igjen med et solid sett. «Ghost», «Nightrain» og «Back From Cali» åpner showet, og nettopp sistnevnte er noe av det beste Slash har levert de siste 20 åra. Også den glimrende «Starlight» er inkludert, hvilket er med på å understreke at «Slash» er den beste skiva gitaristen har gjort på denne siden av GNR.

Det vies også mye plass til Guns N’ Roses-stoff på «Live At The Roxy 25.9.14», og «You Could Be Mine» og «Sweet Child O’ Mine» er sikre vinnere i så måte. Myles Kennedy synger disse låtene ypperlig, og mannen i front er generelt sett upåklagelig.

«Rocket Queen» blir noe langdryg grunnet solopartiet til Slash, men lidelsen er langt mindre her enn den var på Sentrum Scene, så man kan leve med den versjonen DVD-en byr på. Musikalsk fungerer ting tross alt godt, og det mye grunnet et solid band, som gir hovedpersonen godt spillerom.

Det svinger godt av «You’re A Lie», og «Anastasia» har vist seg som ei riktig god låt i konsertsammenheng. Velvet Revolvers «Slither» sitter også bra, så det er mye godt materiale her. Når det produksjonsmessige også er ypperlig, der de har klart å gjøre noe godt visuelt ut av bandet på den lille scena, er det lite å klage over.

Som typisk er settes punktum med «Paradise City», men det er også lagt ved fire låter som er klipt ut av hovedprogrammet. Her får vi høre bassist Todd Kerns synge en høyenergisk «You’re Crazy», og «Wicked Stone» får godkjent som konsertinnslag.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til Hollywood-røttene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..