Mangfoldig musikalsk reise

Neal Schon_Vortex
Neal Schon «Vortex»
Music Theories Recordings
4

Journey-gitarist Neal Schon er en produktiv mann for tiden, og nå har han sluppet sitt tredje soloalbum på tre år. Denne gangen trår han også til med en dobbelutgivelse med 18 låter, hvilket betyr nærmere hundre minutter med instrumentalmusikk.

Med seg på laget har Schon blant andre gamle samarbeidspartnere som tangentist Jan Hammer, og tidligere Journey-trommis Steve Smith. Hovedvekten av keyboards er det Igor Len som står for, men også Journeys Jonathan Cain legger sine bidrag på et par spor.

Arrangementsmessig er det selvfølgelig gitaren som står i fokus og det er som kjent ikke noe å utsette på Schons traktering av seks strenger. Samtidig er det ikke overraskende et variert musikalsk innhold på «Vortex», og det åpner litt storslått med en hyllest til Miles Davis i form av «Miles Beyond».

Det litt pompøse fortsetter i «Awakening», mens noe mer rytmisk galskap overtar når den røffere «Cuban Fly Zone» følger. «El Matador» tilfører på sin side noen latino-elementer ved hjelp av akustisk gitar, mens «In A Cloud» svever av gårde med sine stemningsfulle elementer, samtidig som gitarene bygger seg opp.

Variasjonen i komposisjonene er store. Dermed treffer Schon bredt, og hver enkelt lytter vil nok velge seg forskjellige favoritter. Liker du det melodiske vil kanskje «Lady M (Our Love Remains)» eller «Triumph Of Love» være favoritter, der gitaristens spill er riktig så flott. Andre igjen vil kanskje fortrekke relativt streite rockere som «Airliner NS910» og «Schon & Hammer Now».

«NS Vortex» er en uptempo sak der Schon kombinerer god melodiføring med heftig gitartraktering, og dette er et spor som helt klart bør treffe Neals hardrock-fans. Mye gitarer og småpompøst blir det i «Twilight † Spellbound», i motsetning til «Mom» og den avsluttende «White Light», som er rene akustiske spor.

I det hele tatt byr «Vortex» på noe for enhver fan av gitarmusikk, men samtidig er kanskje 18 spor litt i meste laget for mange når det kommer til instrumentaler. Man må nok uansett konkludere med at en slik utgivelse er for litt spesielt interesserte, og spesielt interesserte får vel aldri nok.

Jan Dahle

Reklame
Mangfoldig musikalsk reise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..