Klubbdagene gjenoppleves

The Rolling Stones_The Marquee Club - Live In 1971
The Rolling Stones «From The Vault: The Marquee Club – Live In 1971»
Eagle Vision
4

The Rolling Stones har kommet frem til tredje kapittel i «From The Vault»-serien. Denne gangen beveger vi oss tilbake til 1971, og intimkonsert i Sohos legendariske svetteboks, The Marquee Club.

Konserten ble opprinnelig filma for amerikansk TV, og dette var et ledd i markedsføringa av «Sticky Fingers», som ble sluppet en måned etter showet. Bandet spiller for et beherska publikum, så dette er ikke den galskapen man kanskje skulle forvente av en klubbkonsert med The Rolling Stones på denne tiden.

«Live With Me» er første låt ut, og allerede her får saksofonist Bobby Keys – ikledd matrosdress – vist seg frem. Han har da også en fremtredende rolle i lydbildet konserten igjennom. Mick Jagger styrer uansett skuta, og er i fin form, mens Keith Richards og Mick Taylor deler gitarpartiene seg imellom. Alt er med andre ord som det skal være musikalsk.

Både lyd og bilde er glimrende, og dermed er det bare å nyte en herlig «Dead Flowers», som er første smakebit fra «Sticky Fingers». Deretter er det over i blues i form av «I Got The Blues», og streit rock’n roll med Chuck Berrys «Let It Rock».

En god «Midnight Rambler» byr på Jagger på munnspill, samtidig som The Rolling Stones her fremstår som et jam-band. Når det gjelder Mick er han også veldig glad i å klappe takten denne kvelden.

Det korte settet avsluttes med «Bitch» og «Brown Sugar», mens «(I Can’t Get No) Satisfaction» selvfølgelig dukker opp underveis i konserten. Dermed er klassikerne på plass, og det eneste man kan klage over er at vi ikke får full konsert her.

Bonusmaterialet er to ekstra takninger av «I Got The Blues» og «Bitch», men akkurat det blir kanskje mest for nerdene der ute. Også et opptak av «Brown Sugar» fra Top Of The Pops er inkludert, og det drar den totale spilletiden opp i litt over en time. Dette er litt snaut, men vi snakker uansett om godt historisk materiale, som enhver fan av The Rolling Stones bør ha.

Jan Dahle

Klubbdagene gjenoppleves

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..