Sør-Amerikansk prog-aften

Rush_Rush In Rio (DVD)
Rush «Rush In Rio» (Reutgivelse)
Eagle Vision
4

Da Rush besøkte Rio de Janeiro i 2002 ble begivenheten sluppet både på CD og DVD, og nå har sistnevnte blitt reutgitt, men uten at det tilføres noe nytt.

Showet åpner med Rush på topp i form av «Tom Sawyer» og «Distant Early Warning», samtidig som vaskemaskinene går bak Geddy Lee. Den mannen har noe forskrudde ideer når det kommer til scenedekor.

Kveldens første sett består av glimrende låter som «Roll The Bones», den catchy «Bravado», «Freewill» og «Closer To The Heart». Samtidig fremvises den mer tekniske siden i instrumentalen «YYZ», som fremkaller allsangen på Maracanã.

Rush er et band som aldri er redd for å spille materiale fra den turneaktuelle plata, og det vil si at «Rush In Rio» byr på noen låter fra «Vapor Trails». Dessverre er dette blant bandets klart svakeste utgivelser, og sånn sett er det begrensa hvor interessant det er med «Ghost Rider» og «Earthshine». «One Little Victory» kommer derimot godt ut av å åpne sett nummer to.

Det er uansett nok av ypperlige låter her, og «Dreamline» er et høydepunkt, der det også krydres visuelt med lasere. Når det gjelder den visuelle produksjonen er den helt på det jevne, men dessverre presenteres det hele i letterbox-format.

Et av bandets største øyeblikk er «Red Sector A», og den er igjen et strålende stykke musikk, og det samme er selvfølgelig utdraget fra «2112» og «Limelight». I forbindelse med «Leave That Thing Alone» får vi også Neil Pearts solospott, og her snakker vi om en av svært få skinnspiskere som kommer godt ut av det å gjøre soloer. Denne mannen er unik.

Instrumenteringa til Rush er i det hele tatt fenomenal, og i den sammenheng kommer man ikke utenom gitarist Alex Lifeson som leverer mye smakfullt spill. I fellesskap med Lee tar han den også helt ned på akustisk nivå når duoen gjør en fin versjon av «Resist». Den instrumentale «La Villa Strangiato» er også et godt eksempel på flott musisering.

«The Spirit Of Radio» er en sikker vinner mot slutten av showet, før en medley bestående av blant andre «By-Tor & The Snow Dog» og «Working Man» tar oss med tilbake til begynnelsen.

Dokumentaren «The Boys In Brazil» er et nesten timelangt innblikk i Brasil-besøket, med litt bakgrunnshistorie for turneen. Dette er godt stoff, og definitivt noe som er med på å gjøre «Rush In Rio» til et godt kjøp. For den som måtte være interessert er det også tre låter der du selv velger kameravinkel. I tillegg byr DVD-en på to påskeegg i form av videoen til «Anthem» og en av bakgrunnsfilmene som ble brukt på turneen.

Jan Dahle

Reklame
Sør-Amerikansk prog-aften

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..