30 år, og langt fra ferdig

Rush_R30
Rush «R30» (Reutgivelse)
Eagle Vision
5

I 2004 la Rush ut på veien for å markere sitt trettiårsjubileum, og i Frankfurt var kamerateamet på plass for å forevige begivenheten.

Konsertintroen presenterer litt av bandets historie, mens Jerry Stiller også bidrar med sitt. Deretter drar trioen i gang en instrumental medley som er aldeles glimrende, før hiten «The Spirit Of Radio» drar opp godstemninga noen ekstra hakk.

Produksjonsmessig er det veldig godt, både på bilde- og lydsiden, og sånn sett overgår dette «Rush In Rio». Dessverre ble det i sin tid tatt en feilaktig avgjørelse da denne jubileumskonserten ble redigert ned til i overkant av to timer for DVD-en. Med en nyutgivelse kunne det vært gjort noe med dette – Blu-ray-versjonen som ble sluppet for noen år siden er komplett – men dessverre er det fortsatt den samme redigerte versjonen som serveres her.

Det du får er det uansett ikke mulig å klage på, og med gromlåter som «Animate», «Subdivisions», «Red Barchetta», «Tom Sawyer», «Resist» og den avsluttende «Limelight» er dette ypperlig underholdning i stua. Noen smakebiter fra den da aktuelle coverskiva, «Feedback», blir det også plass til, og Rush gjør godkjente versjoner av blant andre «The Seeker» (The Who) og «Crossroads» (Robert Johnson).

Over to timer med bonusmateriale er med på å gjøre «R30» til en god utgivelse for alle som liker Rush, for her bys det på mye godt historisk stoff. Det er flere intervjuer fra perioden 1979 til 2002, bandets innlemmelse i «Juno Hall Of Fame» i 1994, videoer for blant andre «Fly By Night», «La Villa Strangiato» og «Xanadu», et klipp fra «Toronto Rocks», og i det hele tatt mye å glede seg over.

Med det er «R30» en riktig god DVD – manglene tatt i betraktning – men som reutgivelse er den totalt overflødig om du kjøpte originalversjonen. For alle som ikke har «R30» fra før er det derimot bare å løpe og kjøpe, men gå for Blu-ray-utgivelsen om du kan.

Jan Dahle

Reklame
30 år, og langt fra ferdig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..