Visuell gitarbriljering

Steve Vai_Stillness In Motion
Steve Vai «Stillness In Motion»
Legacy
5

På senhøsten 2012 leverte Steve Vai en forrykende konsert på Rockefeller, og her er muligheten til å oppleve noe tilsvarende igjen. Vi befinner oss i Los Angeles halvannen måned før Oslo-konserten, og setlista er så godt som helt identisk.

Fra første stund, med «Racing The World», er «Stillness In Motion» en musikalsk nytelse, og samtidig er også den visuelle delen fornøyelig, og lydproduksjonen glimrende. Dette er i det hele tatt veldig gjennomført på alle plan. Når «Velorum» kommer som andre komposisjon fremviser Vai også mer av sine showmannegenskaper, samtidig som musikken og instrumenteringa er fenomenal.

«Tender Surrender» er første lille anledning til å roe det litt ned, og dette er nærmest et nødvendig avbrekk etter en særdeles heftig åpningssekvens, for som lytter trenger man også noen pusterom. Konserten igjennom klarer da også Steve å sette sammen et sett som drar det musikalske i alle mulige retninger, fra det energiske i «The Audience Is Listening» til det følsomme i «Whispering A Prayer». Det dukker også opp en akustiske sekvensen bestående av blant andre «Sisters» og «Salamanders In The Sun».

Underveis er «Gravity Storm», en groovy «The Animal», og «The Ultra Zone» blant høydepunktene. Dette ikke kun på grunn av Vais gitartraktering, men også fordi bandet er særdeles kompetent. Til «John The Revelator» kommer Beverly McClellan inn som gjestevokalist, mens Vai selv synger den påfølgende «The Moon And I».

Et par av hovedpersonens medmusikanter får også sine øyeblikk i spotlighten, og gitarist Dave Weiner er først ut med sin akustiske «The Trillium’s Launch». Senere får vi en trommesolo av Jeremy Colson. Det er uansett Steve Vai og hans gitarer som står i hovedfokus de to og en halv timene konserten varer, men mannen slipper også til et par publikummere for «Build Me A Song L.A.». Toppen nås deretter med «For The Love Of God», og avslutninga med «Taurus Bulba» er solid, og et verdig punktum for en glimrende konsert.

«Stillness In Motion» kan også kjøpes på CD, der en litt mer redigert versjon av konserten finnes. Det er uansett den visuelle versjonen du virkelig trenger, og her får du i tillegg tre og en halv time bonusmateriale. Dette er en form for turnédagbok, som byr på video eller bilder fra hvert spillested. Det betyr også at vi får se Steve Vai i Oslo, og ellers bys det på intervjusnutter, og en del sightseeing med fru Pia. Vi snakker også om en seriøs turné på to år, som tar Vai til alle verdenshjørner utenom polene.

Jan Dahle

Visuell gitarbriljering

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..