Macca hylles

Diverse_A MusiCares Tribute To Paul McCartney
Diverse Artister «A MusiCares Tribute To Paul McCartney»
Eagle Vision
3

MusiCares er en veldedig organisasjon som hvert år hedrer en utvalgt artist, og i 2012 var turen kommet til Paul McCartney. En galla ble holdt til mannens ære, og her får du muligheten til å se og høre en god håndfull artister fremføre et utvalg av McCartneys komposisjoner.

Showet åpner med et utdrag av Cirque du Soleils «Love», før hovedpersonen selv entrer scena for «Magical Mystery Tour» og «Junior’s Farm». At Sir Paul ikke lenger er like sterk på vokalsiden er klinkende klart, men han kommer likevel ut av dette med æra i behold.

Det er mer enn man kan si om Alicia Keys og den grufulle versjonen hun byr på av «Blackbird». Her skal det i typisk stil både overspilles og oversynges, og resultatet er en middels lidelse. Norah Jones kommer hakket bedre ut av det med «Oh! Darling», men det er like fullt noe slitsomt med disse damene som ikke er i stand til å holde seg til melodilinjene.

Triveligere er det når Alison Krauss byr på «No More Lonely Nights» i fellesskap med Union Station og Jerry Douglas, der country-preget kler låta godt. Også en instrumental «And I Love Her» fra Duane Eddy gjør seg greit.

Kontrastene fremheves når en passe rufsete «I Saw Her Standing There» gjøres av Neil Young og hans Crazy Horse, før Sergio Mendes leverer en småjazza og strigla «The Fool On The Hill». Samtidig understrekes det at det strigla ikke nødvendigvis er å fortrekke fremfor det rufsete og småskeive.

Coldplay og duoen James Taylor og Diana Krall leverer alle helt greit, men uten at du lar deg rive nevneverdig med. I det hele tatt er dette en ujevn affære, og det må mer fra McCartney selv til for å skape videre interesse.

Nå skal det sies at «My Valentine» er langt fra McCartney i sitt ess, men han gjør for så vidt en grei versjon her, der grimasene til Joe Walsh under soloen i det minste skaper en underholdningsverdi. Videre følger en godkjent «Nineteen Hundred And Eighty Five», som er med på å understreke hvilken glimrende skive «Band On The Run» er.

Avslutningsmedleyen fra «Abbey Road» setter punktum for showet, og når Joe Walsh og Dave Grohl kommer inn til «Carry That Weight» blir det ren gitarfest med ikke mindre enn fire gitarister som konkurrerer om spotlighten. Sånt er gøy, men alt i alt er «A MusiCares Tribute To Paul McCartney» for ujevn, og med en spilletid på bare en time blir det noe snaut.

Jan Dahle

Reklame
Macca hylles

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..