Pinlig

Mötley Crüe_Pressebilde 2015
Mötley Crüe
Norje, Sweden Rock Festival
5/6-2015
1

For tre år siden gjorde Mötley Crüe en særdeles begredelig opptreden på Sweden Rock Festival, og nå er tiden inne for å gjenta bragden. «Saints Of Los Angeles» åpner en konsert som umiddelbart skal vise seg å være en hån mot publikum.

Bandet låter ikke bra, og Vince Neil er ikke annet enn en gedigen skygge av seg selv, hvilket kan tolkes på flere måter der han vralter rundt på scena. Mannen kan ikke synge, og han kan ikke uttale ordene. Bandet har da aldri hatt ei låt som heter «Too Hast For Love».

Nevnte låt, altså i form av «Too Fast For Love», er egentlig et gledelig innslag i settet, sammen med «On With The Show», og en gjenfunnet «Too Young To Fall In Love», eller «Too Young To Hall In Love» som Vince synger. Dette hjelper uansett lite, for det hele er bare pinlig, der bandet ikke henger sammen i det hele tatt.

Man hører også at mye lyd ligger på boks – ved en anledning settes også feil playback i gang – og til tross for det makter altså ikke kvartetten å få det til å høres i nærheten av bra ut. Dermed må man glede seg over de små ting, som godt med pyro i «Primal Scream», eller prøve å få fokus vekk fra de udugelige rockerne på scena ved heller å fokusere på danserne/kordamene. Fokusere på Mick Mars’ plingplong-solo vil vi derimot ikke.

Ørlite grann energi kan riktignok spores i «Anarchy In The U.K.», «Girls, Girls, Girls» og «Kickstart My Heart», og det løfter konserten opp til minimalt bedre enn bandets forrige SRF-opptreden. Under sistnevnte fyrer også gutta av halve hyra på pyro, og dermed gnistrer det endelig litt på scena, men det hjelper så lite når Mötley Crüe leverer den ultimate rock’n roll-svindelen. Når «Home Sweet Home» avslutter showet gjenstår det bare å håpe at bandet finner veien hjem, og forblir der.

Jan Dahle

Pinlig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..