Fenomenal prog

Magic Pie_Moss mai 2015 1
Magic Pie / The Windmill
Moss, Parkteatret
13/5-2015
5

Det er godt oppmøte når det inviteres til prog-aften i Moss, og det er The Windmill som åpner ballet med «Not Alone». Musikalsk har bandet mye godt å by på, noe den 25 minutter lange «The Gamer» understreker.

Dessverre er det veldig varierende på vokalsiden, og når tangentist Jean Robert Viita tar leadvokalen i et parti i sistnevnte komposisjon låter det ikke bra. Når det fungerer er uansett The Windmill bra, med blant annet tverrfløyte og saksofon som krydrer lydbildet. Gitarist Stig André Clason leverer også fine ting.

Den ferske instrumentalen «The Storm» er groovy og god. Gutta avslutter deretter med nok ei ny låt, «Plays With Fire», men her faller også vokalen og melodilinjene til Erik Borgen gjennom. Dermed blir The Windmill en litt blanda opplevelse i kveld.

Magic Pie_Moss mai 2015 3

Med intro og visuelle effekter på skjermen bak på scena åpner Magic Pie sitt releaseparty for «King For A Day». Musikalsk sparkes det i gang med et lite tilbakeblikk til debuten i form av en snutt fra «Full Circle Poetry». Skjermen fortsetter å vise bandets logo og kaleidoskopeffekter konserten igjennom, mens bandet for alvor setter i gang med «Introversion».

Fra første stund er dette ren nytelse, og Magic Pie beviser at det ikke bare er på plate alt fungerer. Sekstetten har hatt en jevn oppadgående kurve i ti år, og når gutta nå serverer utrolig sterkt materiale på den ferske utgivelsen har de så visst ikke planer om å svikte live heller.

«Tears Are Gone» er nok en godbit, som understreker at Magic Pie er solid live. Kim Stenberg og Eirikur Hauksson byr på gode gitarharmonier, mens sistnevnte som alltid synger glimrende. Når bandet rocker det hele opp med «The Silent Giant» byr både Stenberg og tangentist Erling Henanger på gode solopartier, og det hele er ren nytelse der også lyden på Parkteatret er glimrende.

Magic Pie_Moss mai 2015 2

Den nye skiva står i hovedfokus i kveld, men det gjøres også plass til «Headlines» og «Slightly Mad» fra «The Suffering Joy». I sistnevnte får også rytmeseksjonen sitt fokus, og bassist Lars Petter Holstad kommer seg helt frem på scenekanten, mens trommis Jan Torkild Johannessen er ypperlig i bakerste rekke.

Kveldens, og kanskje årets, store øyeblikk blir «King For A Day». Her leverer Magic Pie nesten en halv time med ren prog-himmel, og det er så flott gjennomført at man tidvis får ståpels, mens man andre ganger bare sitter og måper over tighte tekniske partier. Alt sitter for bandet, både instrumentalt og vokalmessig, der koringene også gjør seg veldig bra.

Når det nærmer seg slutten er det ikke overraskende «Trick Of The Trade» som står på programmet, og her får også Eirik Hanssen vist frem stemmen. Mannen har for øvrig delt frontmannrolla med Hauksson kvelden igjennom, og med det også fremvist sin uhøytidlige stil.
Et utdrag av «Change» avslutter konserten, og med det er vi igjen tilbake til begynnelsen. Magic Pie har med det bevist at bandet seriøst kan regjere ei konsertscene, og det er bare å synes synd på andre band som skal dele scene med denne østfoldgjengen fremover.

Jan Dahle

Fenomenal prog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..