Forsinka turnepremiere

Seigmen_Sentrum Scene 11-4-15 - Seigmen
Seigmen / Dunderbeist / Sørgekåpe
Oslo, Sentrum Scene
10 & 11/4-2015
5

Det skal ikke være enkelt når Seigmen, etter å ha gjenoppstått for spredte konserter siden 2005, skal gjøre det seriøse comebacket med slipp av første plate på 18 år. Den planlagte turneåpninga i Drammen ble avlyst grunnet bassist Kim Ljungs migrene, og når bandet innfinner seg på Sentrum Scene neste kveld spiller ikke alt på Tønsberg-guttas lag.

Den nå så velkjente introfilmen akkompagnert av «Monument» flyter over sceneteppet, før vi hører Marius Roths gitar, og mannen åpenbarer seg som en silhuett på sceneteppets venstre side. «Hva Vi Elsker» er i gang, og etter hvert dukker også vokalist Alex Møklebusts silhuett opp. Det funker utvilsomt med den ferske singelen innledningsvis, men så bytter bandet identitet, og blir til Spinal Tap. Sceneteppet nekter å la seg falle, og ei relativt lang pause oppstår før teppet til slutt rives ned manuelt. Det skal visst ikke være enkelt med turneåpning.

«Ohm» og «Colosseum» er sikre kort som følger, der førstnevnte byr på herlig bruk av hvitt lys, mens sistnevnte løfter det musikalske uttrykket i sine tunge partier. Deretter kommer to livekjenninger, men likevel plateferskinger, i form av «Forevig Og Alltid» og «Trøst». Disse gjør seg enda bedre i en livesetting når vi nå har fått hørt oss inn på låtene.

Visuelt byr Seigmen som alltid på mye lys, og sceneriggen minner mye om det vi fikk servert på Støperiet i november. Nå er også et heftig lasershow med i pakka, og «Metropolis» er blant låtene som byr på disse effektene, som for øvrig er særdeles kule når man sitter på galleriet, og befinner seg midt inne i lasergalskapen.

Seigmen er ikke redd for å servere nytt materiale, og den neddempa «Hvit Stjerne Hvit Støy» blir et av kveldens definitive høydepunkter. Samtidig tenker man at dette hadde vært en aldeles ypperlig låt å avslutte konserten med, men det er enkelte ting gutta ikke rokker ved.

Seigmen_Sentrum Scene 11-4-15 - Marius

Nevnte godbit følges av Roths operaøyeblikk, «Agnus Dei», men i motsetning til tidligere serveres dette stykket nå uten Ljungs vokalbidrag. Av det mer neddempa materialet faller for øvrig «Tenn Alle Lys» litt igjennom i kveld.

«Slaver Av Solen» og «Döderlein» er garanterte publikumsfavoritter i siste del av konserten, mens «Mesusah», og ikke minst «Fra X Til Døden» blir høydepunkter der disse låtene sparker hardt fra seg, med tyngde og glimrende riffing.

Den nærmest obligatoriske avslutninga er «Hjernen Er Alene», med den sedvanlige allsangen. Dermed har også gutta levert en godkjent turnepremiere, til tross for litt rusk i maskineriet.

I likhet med kvelden før åpner lørdagen med Sørgekåpe, som tidvis viser at Seigmen nok er en stor inspirasjonskilde. Låtmessig kommer gutta godt ut av det korte settet, der «Kald Romantikk» og «1800» gjør seg best. Bandet klarer uansett ikke helt å gjenskape soundet fra skivene, og vokalist Kim Georg Lunde er ikke alltid like sterk i fremføringene.

Dunderbeist drar i gang med «Skaubror» fra den ferske «Hyklere», og følger uten opphold på med «Blåknuter & Magesår» og «Langsint (Og Tresk)». Bandet sparker bra fra seg, og Torgrim Torve gjør seg godt som frontmann.

Gutta holder seg til det norskspråklige, og «Groms» og den mindre rocka «Sjøldestruksjon Pkt. 1» stikker seg frem blant det nyeste materialet. «Dæns» bryter opp uttrykket, mens de avsluttende «Hatet» og «Gjør Som Far Din» er Dunderbeist på sitt heftigste. Bandet er også i aller høyeste grad av typen som gjør seg bedre live enn studioet, så har du sjansen til å se Dunderbeist bør anledningen benyttes.

Seigmen_Sentrum Scene 11-4-15 - Alex

For Seigmen skal ting fungere bedre på denne andre av to utsolgte kvelder, og med det faller sceneteppet til første refreng i «Hva Vi Elsker». Deretter følger gutta på med i hovedsak det samme repertoaret som kvelden i forveien. Noe omstokking av låtene er det riktignok, og dessverre er «Hvit Stjerne Hvit Støy» utelatt i kveld.

Nytt for aftenen er det derimot at «Juvel» sniker seg inn mellom «Forevig Og Alltid» og «Trøst». Ljung står for kveldens ydmyke takketale til publikum, mens Møklebust i sedvanlig stil står på monitoren og gjør seg størst mulig i front. «Tenn Alle Lys» sitter bedre i kveld, og følges av «Agnus Dei», som byr på et av helgas største jubelbrøl fra salen.

I det hele tatt leverer Seigmen en bedre og mer gjennomført konsert på kveld nummer to, og når alt nå sitter som det skal er det bare for bandet å ta fatt på videre turnering og sommerens festivaler.

Jan Dahle

Forsinka turnepremiere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..