Aldri si aldri

Seigmen_Enola
Seigmen «Enola»
Indie
4

«Enola» er plata fansen nok både har gleda og grua seg til, for når Seigmen nå slipper sitt første fullverdige studioalbum siden 1997 er det utvilsomt mye spenning rundt utgivelsen. Bandet har også mange forventninger å leve opp til, men som lytter blir man kjapt beroliga med tanke på soundet, for det låter umiddelbart Seigmen når «Hva Vi Elsker» åpner plata.

Gitarplukket er velkjent, meloditeften er fortsatt der, og når det rockes opp er det igjen gitarene som er så erketypiske for bandet som dominerer.

Noen av låtene har for lengst fått sin livedebut, og «Trøst», høydepunktet «Forevig Og Alltid», og den roligere «Tenn Alle Lys», er sånn sett velkjente for en del av fansen. Når man nå får disse inn i en albumsetting fungerer de ypperlig.

«Utopia I Mine Armer» lar rytmeseksjonen sette sitt preg, samtidig som det stadig er like god melodibruk, før gitarriffet tilfører et tøffere uttrykk. «Deus» setter bassen i fokus, og igjen slipper gitarene til på umiskjennelig Seigmen-vis.

I en helt annen retning tas lytteren derimot med den akustiske «Monokrom», som til tross for litt bakgrunnsvokal nærmest kan beskrives som en instrumental stemningsskaper. Dette i kontrast til tunge riff – som viderefører noe av tradisjonen fra blant andre «Fra X Til Døden» – i den påfølgende «I Mitt Hus».

Albumet avsluttes neddempa med «Hvit Stjerne Hvit Støy», og med det kan vi konkludere med at Seigmen har levert ei plate for fansen. Der «Radiowaves» bar hint i retning av Zeromancer, er «Enola» mye mer det albumet mange kanskje hadde forventa etter «Metropolis».

Jan Dahle

Aldri si aldri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..