Et kompanis andre fulltreffer


Bad Company «Straight Shooter (Deluxe Edition)»
Rhino

Bad Company slapp i en periode ei skive i året, og når vi befinner oss i 1975 er bandet fremme ved sitt andre album. Dermed er også den tøffe jobben med å følge opp ei særdeles sterk debutplate unnagjort, og kvartetten viser seg igjen som et solid band.

Det er med et uptempo og relativt hardtslående uttrykk Bad Company innleder «Straight Shooter» med «Good Lovin’ Gone Bad», men samtidig låter det også umiskjennelig Bad Company. Gitarist Mick Ralphs er på mange måter i førersetet, mens vokalist Paul Rodgers også setter sitt distinkte preg på låta, og da spesielt i de litt mer neddempa partiene.

Den suverene «Feel Like Makin’ Love» – med sin kombinasjon av kassegitar og luftige partier, og tyngre elektriske elementer – og den fenomenale «Shooting Star» er blant andre godbiter på skiva, som fortsatt er blant bandets konsertmateriale.

«Weep No More» fremviser en veldig melodisk side ved bandet, samtidig som piano og strykere er vesentlige elementer i ei utrolig fin låt. Ralphs har for øvrig noe Brian May-aktig over gitarsoundet her. I den andre enden av skalaen har vi det tøffe rockebandet som åpenbarer seg i «Deal With The Preacher».

I likhet med debuten snakker vi om ei veldig sterk plate helhetlig sett, og «Wild Fire Woman», balladen «Anna», og «Call On Me» – med fint solospill fra Ralphs – er en god avslutningstroika på «Straight Shooter».

På bonusdisken er formelen den samme som på nyutgivelsen av «Bad Company», hvilket vil si at det i hovedsak er alternative studioversjoner av albummaterialet blant de 14 spora, men her er det også noen helt uutgitte låter. Ellers finner vi også den trivelige b-siden «Whisky Bottle» her.

Den tidligere uutgitte «See The Sunlight» har et interessant sound, men låta i seg selv blir ikke et høydepunkt. Den riffbaserte «All Night Long» sitter derimot bedre, men den bærer nok preg av å låne litt for mye fra tidligere Rodgers-bragder.

En helt annerledes «Weep No More» er aldeles ypperlig, og det er gode alternative versjoner av «Shooting Star», «Good Lovin’ Gone Bad», «Wild Fire Woman» og b-siden «Easy On My Soul».

Jan Dahle

Reklame
Et kompanis andre fulltreffer