Imponerende tilbakekomst

Toto_Toto XIV
Toto «Toto XIV»
Frontiers
5

Toto er tilbake med sitt første studioalbum siden 2006, og bandet består i dag av tilbakevendte medlemmer som Joseph Williams, Steve Porcaro og David Hungate, i tillegg til David Paich og alltid tilstedeværende gitargud Steve Lukather. Dessverre er Simon Phillips ute av bildet, og ny mann bak trommene er Keith Carlock.

Det er uansett ingen grunn til å frykte at noe av instrumenteringa ikke skal holde mål, og i det «Running Out Of Time» åpner ballet er det heller ingen tvil om at dette er Toto. Instrumentalt er det så fortreffelig som man kan forvente, og koringene er typisk Toto. Produksjonen er glimrende, og når låtene også holder mål er det ikke mye å sette fingeren på.

«Burn» åpner neddempa og rytmebasert, for deretter å trøkke til med et massivt og småtungt refreng. Denne dynamikken bygges det videre på, i et spor som viser at bandet ikke nødvendigvis legger seg på den mest radiovennlige linja.

I «Holy War» trår Lukather til med typisk riffplukking, som kombineres med ypperlig melodibruk. Dette er uansett gitaristens spor, og enhver Lukather-fan vil nyte dette. Tankene dras litt tilbake til «Kingdom Of Desire» i «21st Century Blues», og både instrumentering – bestående av blant annet ypperlig orgel og piano – og melodisnekringa er grunnlag for et av flere ståpelsøyeblikk på «Toto XIV».

Det rocka kombineres med det fengende i «Orphan», mens det deretter roes noe ned med «Unknown Soldier (For Jeffrey)». De to sistnevnte er kanskje ikke helt erketypisk for skiva, der man blant annet aner litt mer enkelhet i musikk og arrangementer.

Etter platas midtparti er det tilbake til det mer velkjente uttrykket, og nok en godbit i form av «Chinatown» som er en halvrolig, groovy og småjazza sak. Nok ei melodiperle dukker opp i form av «Fortune», som er snill og radiovennlig i uttrykket. Dette er rett og slett pent og smakfullt.

Den mer proga siden ved Toto kommer til sin rett i den avsluttende «Great Expectations», og med det er det bare atter en gang å ta av seg hatten for dette bandet.

Jan Dahle

Reklame
Imponerende tilbakekomst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..