Stones i form

The Rolling Stones_From The Vault Hampton Coliseum (Live In 1981)
The Rolling Stones «From The Vault: Hampton Coliseum (Live In 1981)»
Eagle Vision
5

The Rolling Stones har begynt å slippe en serie med DVD-er under tittelen «From The Vault», og som man da skjønner er det gammelt materiale som nå finner veien ut på markedet. Først ut er Hampton-konserten fra 1981, og da er det bare å glede seg.

At The Rolling Stones var i storform på 1981-82-turneen har blitt dokumentert både på livealbumet «Still Life», og ikke minst med konsertfilmen «Let’s Spend The Night Together». Nevnte film er sammensatt av flere show, men nå får vi endelig en komplett konsert fra turneen.

Den første av to kvelder i Hampton rett før jul i 1981 ble sendt på TV, og det er dette opptaket det nå har blitt børsta støv av. Visuelt fungerer det godt, og lydmessig er det helt upåklagelig. Dermed blir dette den beste konsertopplevelsen man kan få fra turneen hjemme i stua.

Det åpner med noen backstageklipp før gutta inntar scena med ypperlige «Under My Thumb», og det går kjapt over i «When The Whip Comes Down». Som alltid er det fornøyelig å høre Keith Richards og Ron Woods gitarer, og Bill Wyman legger fine bassganger bak det hele, mens Charlie Watts på sitt særegne vis spiller trommer.

I front er naturlig nok Mick Jagger, som med sin dressbruk tydelig har gått inn i åttitallet. Keith og Ron på sin side ser som alltid ut som de ultimate rockerne de er, mens Bill ser helt malplassert ut i gymdressen sin.

Som alltid har bandet med seg musikalske medhjelpere, og vi får her se Ian Stewart – originalmedlemmet som aldri fikk være fullverdig medlem i bandet – på sin siste turne før han døde i 1985. «Just My Imagination (Running Away With Me)» er en av flere låter der Ernie Watts trår litt ekstra til på saksofonen, og ved et par anledninger dukker også nylig avdøde Bobby Keys opp.

Låtmessig er det lite å si på showet som presenteres, og «Let’s Spend The Night Together», «Shattered», «Going To A Go-Go», «Time Is On My Side» og «Beast Of Burden» er blant høydepunktene i konsertens første halvdel.

Jagger tar seg en tur opp på tribunen under «Let Me Go», og publikum leverer allsang på «You Can’t Always Get What You Want». Samtidig er det hyggelig å mimre seg tilbake til tiden da publikum var opptatt av konsertene i stedet for mobiltelefonene sine.

Keith tar mikrofonen i «Little T&A», og godbiten «Tumbling Dice» følger som et nytt høydepunkt. «Hang Fire» er god, mens hitpakka som følger mot slutten er ren fornøyelse. Når så «(I Can’t Get No) Satisfaction» avslutter kvelden regner ballongene. Samtidig kommer en fan løpende over scena og treffer Keith på veien. Når tullingen er på vei tilbake løfter gitaristen øksa si, og hugger til. Noen får som fortjent.

Alle som kjøper denne utgivelsen – enten på DVD, Blu-ray, eller i en av variantene med medfølgende CD-er – får også som fortjent, der du får akkurat de fornøyelige to og en halv timene du ønsker deg.

Jan Dahle

Reklame
Stones i form

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..