Hjertelig jul

Heart & Friends - Home For The Holidays
Heart & Friends «Home For The Holidays»
Frontiers
3

Nå er det snart tid for pepperkaker, ribbe, skog i stua, og bjelleklang, og dermed er tiden også inne for diverse mer eller mindre gode og nødvendige utgivelser fra så vel visesangere som rockere. Her og nå konsentrerer vi oss om rockerne, og da er det Heart med venner som gjelder.

Det åpner utrolig stille og fredlig med «The River», mens bandet etter hvert kommer forsiktig inn under den påfølgende «Seasons». Det hele er tydelig noe jentene med band tar seriøst, og dette handler dermed ikke om opprocka versjoner av kjent julemusikk. Samtidig lar man seg overraske over at ikke noe av materialet fra «A Lovemongers’ Christmas» blir henta frem.

Venner å hente frem har derimot Heart, og Ann Wilson forlater scena til fordel for Shawn Colvin, som gjør «Rocking» og «Love Come Down At Christmas». Samtidig er det bare å konstantere at dette rett og slett blir litt kjedelig. Jo da, det låter fint, og kanskje fungerer det bedre i romjula, men sikker er man ikke.

Nancy Wilson leser sitt eget dikt, «On This Good Christmas Day», og dette følges opp med duett med Richard Marx i «All Through The Night». Igjen er det pent og stemningsfullt, men det trengs likevel noe ekstra her. Det kommer i form av Sammy Hagar, som gjør to av sine låter i duett med Nancy. Først ut er «All We Need Is An Island», og nå får julebusken på scena selskap av et par palmer. Litt muntrere og mer uptempo blir det så når Hagar synger om jula i Cabo San Lucas i «Santa’s Going South (For Christmas)», og dermed når DVD-en sin foreløpige topp.

Trains Pat Monahan gjør en grei duett med en returnerende Ann Wilson i «Please Come Home For Christmas», og Hearts frontfigur tar den deretter helt ned der hun backes av piano for «Remember Christmas».

Nå trengs det seriøst litt rock, og det kommer så visst når bandet beveger seg vekk fra julemusikken. Salen koker når riffet til «Barracuda» åpenbarer seg (den medfølgende CD-en byr også på «Even It Up»), men Heart har et ekstra ess i ermet i kveld. Her skal det nemlig leveres en ståpelsversjon av «Stairway To Heaven», som topper seg når koret kommer inn. Like fenomenalt som opptredenen på «Kennedy Center Honors» er det nok ikke, men så blir vel aldri den versjonen toppa heller. Sjekk YouTube for dette opptaket om du ikke allerede har sett Heart gjøre Led Zeppelin-gutta rørt.

Som Monahan påpeker er det umulig å følge opp fremførelsen av «Stairway To Heaven», men de fleste av kveldens artister avslutter likevel kvelden med «Ring Them Bells». Med det er også en times juleshow over, men opplevelsen av å se dette er litt opp og ned.

Jan Dahle

Reklame
Hjertelig jul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..