God livedokumentasjon

Depeche Mode_Live In Berlin
Depeche Mode «Live In Berlin»
Columbia
5

Tradisjonen tro blir en Depeche Mode-turne fulgt opp av en DVD-utgivelse, og denne gangen går turen til Berlin for en gjenopplevelse av hva bandet bedrev på veien i etterkant av «Delta Machine».

Da Depeche Mode inntok Berlin for to kvelder i 2013 var det med ei setliste som er nesten helt identisk med den vi opplevde på Fornebu et par uker senere, og det skal vise seg at dette gjør seg svært godt på TV-skjermen.

Gutta inntar scena til tonene av «Welcome To My World», og følger på med «Angel». Det ferske materialet sitter bra musikalsk, samtidig som bildeproduksjonen er god. Anton Corbijn har gått for en overraskende ren regi, uten kunstneriske utskeielser. Det betyr blant annet at klippinga ikke er for kjapp, og det dveles ved bildene som viser scena i all sin prakt. Dermed får man et godt inntrykk av hvordan det var å være tilstede på konserten.

«Walking In My Shoes» er første klassiker ut, og dette er blant bandets mange virkelig sterke låter. Her får også trommis Christian Eigner vist seg godt frem. Samme mann tar styringa i «Policy Of Truth», og han tilfører «Just Can’t Get Enough» – som er eneste levning fra perioden da Vince Clarke styrte skuta – et helt nytt uttrykk.

Martin L. Gore spiller i dag i hovedsak gitar, men han finner veien bak keyboardet for blant andre «Black Celebration». Dette blir et av mange høydepunkter, der den gigantiske skjermen bak bandet også slukkes for å gi plass til ypperlig lysbruk.

Det heftigste visuelle øyeblikket under konserten dukker opp til «Should Be Higher», mens både det visuelle og det musikalske strippes ned når Gore trår frem i spotlighten for «The Child Inside». Dette fungerer bra, for alle som liker mannens ballader. I front er det uansett Dave Gahan som regjerer, selv om vokalisten er svært sparsommelig med å kommunisere med publikum.

Etter en relativt rolig start begynner gutta å bygge det opp mot et mer rocka uttrykk med «Soothe My Soul», og tangentist Peter Gordeno trekker frem på scena med bassen når det skal være et røffere uttrykk på «A Pain That I’m Used To». Andy Fletcher på sin side er nærmest redusert til en statist i dagens Depeche Mode.

Mot slutten av hovedsettet kommer slagerne på rekke og rad, der «A Question Of Time» er solid og uptempo, mens gutta slipper seg litt løs utover i den glimrende «Enjoy The Silence». «Personal Jesus» er som alltid fenomenal, mens Martin gjør sin beste vokallåt for kvelden i «Shake The Disease».

«I Feel You» er seig og deilig, mens «Never Let Me Down Again» er den ypperlige avslutninga på to timer med Depeche Mode. Denne kvelden velger gutta likevel å legge på «Goodbye» helt til slutt, men det blir et lite antiklimaks. Dette til tross er «Live In Berlin» er riktig god konsertopplevelse i godstolen.

Den andre disken her kalles «Alive In Berlin», og er det samme konsertopptaket, men her er det krydra med intervjuer mellom låtene. I tillegg byr denne disken på to akustiske låter fremført av Gore og Gordeno.

Konserten følger også med på CD-er, og denne lille boksen kompletteres så med en Blu-ray som byr på «Delta Machine» i 5.1 miks.

Jan Dahle

God livedokumentasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..