Nytt og gammelt

Queen_Forever
Queen «Queen Forever»
Virgin
4

Det har vært knytta stor spenning til «Queen Forever» siden bandet her slipper tidligere uutgitt materiale, og spesielt har det vært mye forhåndsomtale av samarbeidene med Michael Jackson som endelig skulle se dagens lys.

Det er de tre uutgitte låtene som åpner CD-en, og først og fremst merker man seg at bare ett av de to spora med Michael Jackson har funnet veien til utgivelsen. Videre er det også på sin plass å bemerke at – i likhet med på «Made In Heaven» – plukkes det frem tidligere solomateriale fra Freddie Mercury, som Queen-gutta så har lagt sine bidrag på.

Brian May-komposisjonen «Let Me In Your Heart Again» er først ut, og dette er ei godkjent låt, som utvilsomt har Queen-soundet. May legger på mengder med erketypiske gitarer, Freddie synger godt, og bandet får i det hele tatt ståkarakter for denne, uten at det er en ny klassiker.

Freddies «Love Kills» skulle være kjent for den ivrigste fansen der ute, men her får vi «Metropolis»-låta i helt ny drakt. Nå er det et delvis akustisk uttrykk som backer Mercurys vokal, og låta har fått mer et balladepreg. Igjen gir Mays gitarer innspillinga et sterkt Queen-preg.

«There Must Be More To Life Than This» er nok en ballade, og samtidig en duett mellom Mercury og Jackson. Førstnevnte synger først halvdel, mens Jackson synger siste del. Temamessig er dette veldig Jackson, med ønsker om fred på jord. Låta fungerer også, men igjen uten at gamle slagere får stor konkurranse.

Når det gjelder nettopp de gamle slagerne skal «Queen Forever» roses for ikke å være bare nok en samling av bandets største hits. Her finner du nemlig låter som «Drowse», «Long Away», «Lily Of The Valley», «Bijou» og «A Winter’s Tale».

Når vi snakker om det mer hitprega materialet er spor som «It’s A Hard Life», «Love Of My Life», «These Are The Days Of Our Lives», «Who Wants To Live Forever» og «Crazy Little Thing Called Love» her. Skal du ha bandets største hits som «Bohemian Rhapsody», «Another One Bites The Dust», «I Want To Break Free», «We Will Rock You» eller «Radio Ga Ga» må du lete andre steder.

Med det blir «Queen Forever» en godkjent utgivelse, som takket være de tre nye låtene blir et obligatorisk kjøp for fansen.

Jan Dahle

Reklame
Nytt og gammelt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..