Et dykk i arkivet

Whitesnake_Live In 84
Whitesnake «Live In ’84 – Back To The Bone»
Frontiers
4

David Coverdale feirer trettiårsjubileet for «Slide It In» med å grave litt i arkivet, og resultatet er ei DVD/CD-pakke med liveinnspillinger fra den gang.

Hoveddelen av DVD-en er en konsert fra Tokyo i august 1984, og bandet består her av Cozy Powell, Neil Murray, John Sykes, en usynlig Richard Bailey, og selvfølgelig Mr. Whitesnake himself. Gutta åpner med «Gambler», og dette er et av flere steder på opptaket der intervjusnutter bryter inn. Det hele er et typisk TV-opptak fra 30 år tilbake, der lydmiksen er litt så som så, men filmjobben er helt godkjent.

Godlåtene kommer tett, der «Guilty Of Love», «Ready An’ Willing», «Slow An’ Easy», og selvfølgelig «Ain’t No Love In The Heart Of The City» alle gjør seg godt. Bandet er solid, men man merker seg samtidig at mye av bluesen forsvant med Micky Moody og Mel Galleys avgang. Akkurat som året før i Thin Lizzy tilfører Sykes rett og slett mer metal-gitarer.

Den ivrigste fansen av Powell kan for øvrig glede seg over en lang solo fra trommisen, men for folk flest blir dette i meste laget. Sykes på sin side får sin solospott i en medley bestående av «Crying In The Rain» og «Soldier Of Fortune». Avslutter showet gjør «Don’t Break My Heart Again», og med det har bandet levert en god opptreden.

Like før Jon Lord haster over til et gjenforent Deep Purple rekker Whitesnake å besøke Sverige, og på «Måndagsbörsen» gjør bandet fire låter. Her er lyden bedre, hvilket blant annet betyr at Sykes kommer mer til sin rett. Samtidig nyter man Lords tangenter, og dermed blir dette en god bonus.

CD-en som følger med inneholder noen låter fra DVD-en, men også en konsert fra USA i 1984. Dette opptaket byr på mye av det samme låtutvalget vi fikk servert fra Tokyo, men «Walking In The Shadow Of The Blues» er kun på CD-en. Lydkvaliteten er helt godkjent – og klart bedre enn på DVD-opptakene – og dermed blir dette en god dokumentasjon på hvordan Whitesnake låt i 1984. Synd er det uansett at vi ikke får en full headline-konsert, men for fansen er dette uansett godt historisk materiale.

Jan Dahle

Reklame
Et dykk i arkivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..