Ikke Styx, men nesten

Dennis DeYoung_And The Music Of Styx
Dennis DeYoung «…And The Music Of Styx – Live In Los Angeles»
Frontiers
4

Det er aldri enkelt å rive seg løs fra et stort band, for deretter å gå solo. Publikum vil for all tid forbinde deg med fortiden, og vil dermed høre klassikerne fra den gang.
Tidligere Styx-vokalist og tangentist Dennis DeYoung er en mann som helt klart faller inn under denne kategorien, og dermed har han like godt funnet det for godt å gi ut sitt andre konsertopptak med Styx-materiale i form av både DVD og CD.

«The Grand Illusion» er første post på programmet, og det viser seg at mannen fortsatt synger godt. Bandet bak ham er solid, og gitaristene utmerker seg spesielt. Når «Lady» følger finner DeYoung veien til keyboardene for litt pianospill, og det er ikke lenger noen tvil om at «…And The Music Of Styx – Live In Los Angeles» skal bli en fornøyelse.

En orgelintro leder etter hvert over i «Blue Collar Man (Long Nights)», så man kan ikke si annet enn at klassiske melodiperler kommer som på ei snor. Samtidig viser gitarist August Zadra at han holder også som vokalist når han må ta Tommy Shaws plass bak mikrofonen. Dette gjør han for øvrig med hell ved flere anledninger, blant annet for «Crystal Ball», «Too Much Time On My Hands» og «Renegade».

Hovedpersonen selv fremviser teatrale sider under «Mr. Roboto», og han drister seg til å plukke frem tittelsporet fra sitt første soloalbum, «Desert Moon». Dette er ei fin låt, som glir overraskende godt inn i et sett med Styx-klassikere.

Det er uansett et utrolig sterkt låtmateriale som utgjør denne konserten, og det skal vel godt gjøres å feile med stoff som «Rockin’ The Paradise», «Fooling Yourself (The Angry Young Man)», «Best Of Times» og «Come Sail Away».

Utgivelsen kommer som en kombinert DVD/CD-pakke, og bør være et obligatorisk kjøp for enhver Styx-fan.

Jan Dahle

Ikke Styx, men nesten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..