For siste gang, igjen

Status Quo_The Frantic Fours Final Fling
Status Quo «The Frantic Four’s Final Fling»
e-a-r
5

Etter turneen i 2013 fikk Status Quos mest klassiske besetning blod på tann, og en ny turne fant sted i vår. Dermed foreligger det nå nok en DVD fra «The Frantic Four», men denne gangen skal det visstnok være slutt en gang for alle.

Det er kvartettens siste opptreden sammen som her er festa til disk, og i utgangspunktet fremstår «The Frantic Four’s Final Fling» som en rimelig unødvendig utgivelse. Setlista er så godt som uforandra siden året i forveien, og dermed blir det låtmessige innholdet rimelig likt det vi fikk for ett år siden på «The Frantic Four Reunion 2013».

«Junior’s Wailing» åpner settet, som er basert rundt «Live!» fra 1977, og dermed er det Alan Lancaster som tar vokalen, mens Francis Rossi leverer heftig soloarbeid. Det man merker seg er at det låter friskere nå enn på forrige runde, og dermed begynner utgivelsen å få en mening, i alle fall for fansen.

Som alltid er Status Quo et band som bringer frem godhumøret, og da gynger du med på «Blue Eyed Lady», «Rain», «Railroad», «Down Down», og «Caroline». Dette er bare trivelig, og når Rossi fremviser sin uhøytidelige side mellom låtene er godfølelsen et faktum.

Gutta rocker behagelig i «(April) Spring, Summer And Wednesdays», og slenger på noen coverlåter mot slutten, der «Bye Bye Johnny» er omtrent like obligatorisk som julebusk i stua i desember. Status Quo byr med andre ord på akkurat hva du forventer, så gutta lever fortsatt opp til bandnavnet.

En halvtime med intervjuer er slengt på som bonus på DVD-en, og her har produsentene klart å få til noe interessant, der blant annet motsetningene mellom Rossi og resten av gutta kommer godt frem.

Jan Dahle

Reklame
For siste gang, igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..