Et musikalsk tilbakeblikk

Asia_High Voltage Live
Asia «High Voltage Live»
Frontiers
2

Tilbake i 1982 ga supergruppa Asia ut sitt storselgende selvtitulerte debutalbum, og med det viste kvartetten at også gamle sære prog-rockere kunne få mainstream hits. Da de aldrende menn besøkte High Voltage-festivalen i London sommeren 2010 sto hele debuten på programmet.

Valget har falt på ikke å fremføre albumet kronologisk, hvilket er helt naturlig da det ville vært å blåse storhiten umiddelbart, og det er naturlig nok ikke taktisk klokt. Derimot åpner «Only Time Will Tell» ballet, og man merker seg kjapt at lyden på DVD-en er nok et offer for volumkrigen. Dermed blir det dessverre langt fra noen god opplevelse å se denne timelange konserten.

Bandet gjør uansett en godkjent jobb, der spesielt Steve Howe spiller pent, men John Wetton har nok hatt bedre vokaldager. De småtekniske partiene i låter som «Wildest Dreams» og balladen «Without You» er fornøyelige, så det er absolutt ting å glede seg over.

Carl Palmer introduserer «An Extraordinary Life» – som sammen med den rocka og godkjente «I Believe» er de ferskere tilskuddene til setlista – og dermed viser gutta at også nytt materiale kan fungere. Nevnte Palmer gjør for øvrig en kort skinnpiskersolo i «Here Comes The Feeling», mens Geoff Downes får ekstra oppmerksomhet når han jobber litt alene med tangentene i forbindelse med «Cutting It Fine».

Det hele avsluttes selvsagt med «Heat Of The Moment», og dermed også med allsang fra publikums side. Låtmessig går dermed gutta ut på topp, og bandet har vist at det duger selv i en kort dagslyskonsert.

Denne utgivelsen duger altså likevel ikke, og selv om CD-en i denne CD/DVD-pakka låter noe bedre enn DVD-en er ikke dette en utgivelse du på noen måte kommer til å slite ut. Skal du ha Asia på DVD velger du i stedet «Fantasia – Live In Japan», der du er sikra et par timers fornøyelse.

Jan Dahle

Reklame
Et musikalsk tilbakeblikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..