Norsk rockemimring

We Love The 80's_TNT -2 (Foto Petter Stene)
We Love The 80’s
Fornebu, Telenor Arena
26/4-2014
4

Det er invitert til et firetimers åttitallsparty i Telenor Arena denne lørdagen, og det betyr et veldig variert musikalsk program, krydra med tiårets historiske begivenheter presentert som pauseunderholdning på storskjermene. Det hele blir tidvis litt langdrygt, men underveis får vi blant annet oppleve Nik Kershaw som overbeviser, og Kim Wilde som skuffer, før det er tid for en helnorsk sekvens.

Etter Rune Rudbergs innslag entrer den pensjonerte AOR-helten Ole Evenrud scena for to låter. «This Town Ain’t Big Enough For The Both Of Us» er og blir en godbit, men Ole er ikke lenger artist, og det merkes. Vokalen er litt så som så, men trivelig blir det uansett med «Det Va’kke Min Skyld».

Knut Erik Østgård leverer en klart sterkere opptreden, og med troikaen «Sing Me A Song», den ypperlige livelåta «Change The Attitude», og selvfølgelig «Bye Bye Johnny», kan ikke Return-vokalisten feile verken som artist eller allsangskaper.

Et høydepunkt blir det å oppleve tidligere Sons Of Angels-tangentist Lars Kilevold med «Livet Er For Kjipt», og med de stemmemessige begrensningene mannen opprinnelig hadde har han ikke tapt seg der han sitter bak keyboardet. Du verden hvor hyggelig det hadde vært om Lars hadde satt sammen et band for å gjøre noen konserter med materiale fra sine to soloplater.

En som derimot har tapt seg er Arne Garvang som leverer en horribel «(Her Kommer) Pelle Parafins Bøljeband», til skuffelse for alle oss som vokste opp med Tramteatret på «Halvsju».

We Love The 80's_Dag Ingebrigtsen -1 (Foto Petter Stene)

Som typisk er gjør derimot Dag Ingebrigtsen en glimrende figur, der trønderen som vanlig fremstår som den fødte entertainer og frontmann. Med «Hun Er Forelska I Lærer’n» kan det heller ikke feiles, selv om husbandet har litt for lite trøkk til disse norske rockeartistene. Videre skulle man for øvrig kunnet ønske seg «Harley-Davidson» fra Dag – siden denne klassikeren tross alt er helt uaktuell for gutta som skal avslutte kvelden – men mannen er annonsert som The Kids-vokalist, og dermed er det nachspielslageren «Vil Du Værra Me’ Mæ Hjem I Natt» som avslutter hans opptreden. Dette er litt på kanten, siden låta er fra nittitallet, men publikum trives med litt juks.

We Love The 80's_Dee Snider -1 (Foto Petter Stene)

Mer juks blir det når Dee Snider av uforståelige grunner covrer AC/DCs syttitallslåt «Highway To Hell», og selv om publikum tar av på dette blir det veldig bortkasta å gjøre en cover i et trelåters sett. Dee er uansett alltid god underholdning, og snakketøyet er som vanlig i orden. Det for anledningen sammensatte bandet, bestående av Tore St. Moren, Espen Rogne, Sid Ringsby og Bjørn Olav «BOL» Lauvdal, fungerer greit til tross for lydproblemer. Dermed blir det allsang og hæla i taket med «We’re Not Gonna Take It» og «I Wanna Rock».

We Love The 80's_TNT -1 (Foto Petter Stene)

Etter blant annet diverse Stock, Aitken og Waterman-produkter, og litt tysk electropop, er det klart for kveldens finale med TNT, men dessverre klarer ikke Norges mest eksplosive band å levere varene i kveld. Som for de andre artister som ikke benytter seg av husbandet blir lyden litt for dårlig, men dette er ikke hele problemet. Først og fremst gjør gutta kjempebrøleren å åpne settet på dette åttitallshowet med «My Religion» fra 2004, som er ei låt som hovedvekten av publikummet er helt ukjent med. Man ser da også at det tømmes ganske kjapt i salen nå. Da hjelper det ikke at bandet fortsetter med «Seven Seas» og «10.000 Lovers (In One)», for partystemninga ble knekt for publikum i det TNT gikk på scena.

Jan Dahle

Reklame
Norsk rockemimring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..