Thrashens mørke røtter i konsertformat

Testament_Dark Roots Of Thrash
Testament «Dark Roots Of Thrash»
Nuclear Blast
5

Det snakkes ofte om de fire store innen thrashen, men hadde ikke verden vært et blodig urettferdig sted hadde begrepet i stedet vært de fem store, der Testament også var en del av det gode selskap.

Testaments debut, «The Legacy», står solid der oppe blant «Among The Living», «Reign In Blood» og «Master Of Puppets», og bandets to siste album knuser alt de fire store har gjort i senere år. Dermed ligger også alt til rette for et solid konsertrepertoar når Bay Area-thrasherne gir ut «Dark Roots Of Thrash».

Tidlig i settet understreker kvintetten at bandets ferskeste album, «Dark Roots Of Earth», virkelig er ei thrash-perle når «Rise Up», «Native Blood», «True American Hate» og skivas tittelspor nærmest legger Paramount Theatre i grus. Dette er beintøft, og vi snakker i det hele tatt om en musikalsk maktdemonstrasjon som står til terningkast 666.

Dessverre er det innledningsvis et visuelt kaos vi blir servert, men bilderedigeringa kommer seg over på det akseptable etter hvert. Dermed kan man også utover i konserten følge fingerarbeidet til thrashens gitarener, Alex Skolnick, og hans ypperlige samarbeidspartner, Eric Peterson. Gitarduoen leverer glimrende samspill, noe «The New Order» er et fantastisk eksempel på.

Gamle slagere som «Burnt Offerings», «Into The Pit», «Practice What You Preach» og «Trial By Fire» har ikke på noen måte tapt seg med tiden, og når Chuck Billy fortsatt er kjellervokalens tøffeste mann, sitter dette materialet som kanonskudd. Litt overrasker det kanskje at hele fire låter plukkes fra «The Gathering», men dermed blir også bandets mellomperiode relativt godt representert.

Når Testament mot slutten trekker «Over The Wall» og «Disciples Of The Watch» opp av hatten er det umulig å ikke bli overbevist, selv om man savner «Alone In The Dark». 100 minutter er uansett ikke nok til å yte bandets katalog full rettferdighet, men låtvalget er i hovedsak veldig godt. Det er også utrolig gledelig når et band med så lang fartstid leverer ferskt materiale som holder stand når det fremføres blant klassikerne. Dette understreker bare at Testament så visst ikke har utspilt sin rolle.

Bonusmaterialet er heller uinteressant, men videoen til «Native Blood» er verdt en titt. Videre må det sies at «Dark Roots Of Thrash» finnes i en lekker metallboks, som også inneholder konserten på CD.

Jan Dahle

Reklame
Thrashens mørke røtter i konsertformat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..