Mer eller mindre gale fans

Bruce Springsteen_Springsteen & I
Bruce Springsteen «Springsteen & I»
Eagle Vision
3

Fans kan som kjent ha svært så lidenskapelige forhold til sine musikalske helter, og det gjelder enten det er fjortiser som hyler for Justin Bieber eller godt voksne menn som forguder Bruce Springsteen. I «Springsteen & I» slipper sistnevntes fans til med sine historier.

Da skaperne av «Springsteen & I» fikk ideen om å presentere en del av Bruce Springsteens tilhengere i en dokumentar, var det nok ikke vanskelig å få fansen til å sende inn sine videosnutter med historier. Dermed burde det også være godt med materiale å ta av for å skape en engasjerende film, men dessverre fungerer det bare delvis.

Vi får møte fans som har vokst opp med Bruce, dansa med ham på scena, og i det hele tatt på et eller annet vis hatt opplevelser forbundet til New Jerseys største sønn. Problemet blir at flere av disse ikke har interessante historier å fortelle. Vi får blant annet flere klipp med en trailersjåfør som ikke skaper annet enn lange gjesp, og dama som så Bruce første gang i 1976 engasjerer ikke det minste.

Videre får vi møte ei mor som aldri hører på andre enn Springsteen, og en mann som begynner å grine bare av å snakke om Bruce. Dette er ytterpunkter, som gjerne skaper litt hoderisting hos seeren, men som også viser hvor opphengt det er mulig å bli i en artist. I andre enden av skalaen har vi han som legger ut om at han lider seg gjennom alt for lange Springsteen-konserter med sin frue – som er storfan – og det er en litt artig vri, så her og der fungerer det.

Høydepunktet kommer utvilsomt i form av paret som forteller historien om da mannen i forholdet – utkledd som Elvis – sang med Springsteen, og når vi også får se hendelsen er dette strålende underholdning. Historien om han som ble dumpa av dama dagen før en Springsteen-konsert, og får sin ønskesang fremført, er også bra da vi får se Springsteen fortelle om egne erfaringer på feltet. Samtidig minner disse opptakene oss om hvorfor vi aldri blir lei av å se Bruce live.

Et gjensyn med gatemusikanten fra København i 1988 får vi også, og det er interessant å høre hans historie om den lille jammen med Bruce nå 25 år senere. Det er dermed gode innslag i «Springsteen & I», og det hele krydres med snutter av konsertopptak fra hele mannens karriere. Det er likevel ikke til å komme utenom at det burde vært mulig å finne fans og historier som kunne engasjere mer enn mye av det som presenteres her.

Som bonusmateriale får vi litt mer av det samme, men da blant annet i form av et par riktig kreative innslag. Vi treffer også noen av filmens bidragsytere i etterkant, og vi er flue på veggen når disse får møte sin store helt. Dette er bra stoff, som også sier en del om Bruce og hans forhold til fansen.

For mange vil nok uansett DVD-ens høydepunkt være i overkant av en halv time fra konserten i London 2012, der Paul McCartney gjester på to låter. «Thunder Road», «Because The Night» og «We Are Alive» fremviser også mannen og hans curfew hating E Street Band i god form.

Jan Dahle

Reklame
Mer eller mindre gale fans

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..