Kanadisk strippeshow

Bryan Adams_Live At Sydney Opera House
Bryan Adams «The Bare Bones Tour – Live At Sydney Opera House»
Polydor
4

I noen år har Bryan Adams mellom konserter og turneer med fullt band gjort sine «Bare Bones»-show, noe som tidligere har resultert i et livealbum, der vi blant annet finner opptak fra Oslo. Nå har tiden så kommet for en DVD-utgivelse av denne nedstrippa varianten av Adams’ musikk.

Etter å ha opplevd Bryan Adams både åpne og avslutte konserter alene med kassegitaren opp gjennom åra, kom det ikke som noen overraskelse at kanadieren etter hvert fant det for godt å gjøre rene akustiske og mer intime konserter. To ganger har Bryan besøkt Oslo med dette konseptet, og at det er en trivelig opplevelse er sikkert.

Når Adams her er fanga på disk er det en av tre konserter på verdens mest kjente opera som gjelder, og det åpner sterkt med «Run To You». Innledningsvis er det kun hovedpersonen og hans gitar, men til den påfølgende «Back To You» kommer pianist Gary Breit inn på scena, og Adams finner i tillegg frem munnspillet. Utover i konserten dukker Breit stadig opp, mens munnspillet finnes frem igjen ved et par senere anledninger.

Dette er uansett veldig nedstrippa, og betydelig mer nakent enn Adams’ «Unplugged» fra 1997. Han får likevel ei låt som «Can’t Stop This Thing We Started» til å rocke, og det samme må sies om publikumsvinneren «Summer Of ’69». Repertoaret består da også av flere sikre publikumsfavoritter, som «Heaven», «(Everything I Do) I Do It For You», «When You’re Gone» og «Cuts Like A Knife». Sistnevnte blir for anledningen krydra med sekkepipe fra Barry Gray.

Mellom klassikerne dytter Bryan inn en del låter som er mer eller mindre ukjente for andre enn den harde kjerne blant fansen, og det må nok sies at «Waitin’ On The 49» og «The Right Place» faller litt igjennom blant dette materialet. «Tonight In Babylon», «You’ve Been A Friend To Me» og «I Still Miss You… A Little Bit» gjør seg derimot godt. Sistnevnte er også en riktig gladlåt om ulykkelig kjærlighet. Bryan har definitivt humor.

Dessverre bruker ikke Adams humoren og fortellerevnene så mye som man kunne ønske her, for det er ingen tvil om at litt mer historiefortelling mellom låtene hadde friska opp en DVD som på mange måter blir litt stillestående. Visuelt er det naturlig nok ikke veldig spennende å se to musikere som ikke rører på seg, og siden musikken også er såpass neddempa hadde det friska opp med noen livlige historier som avbrekk.

Man gleder seg uansett over det musikalske, og «This Time» er et gledelig gjenhør, «Walk On By» viser at stoff fra «11» kan gjøre seg bra live, «Let’s Make A Night To Remember» sitter godt, og «Heat Of The Night» er et gedigent høydepunkt. Når allsangfavoritten «Straight From The Heart» avslutter er det dermed ikke tvil om at dette fungerer, men det er heller ikke tvil om at konseptet fungerer klart bedre når man sitter i salen enn i stua.

Dessverre er det ikke noe bonusmateriale her, så sånn sett blir det litt tynt. Går du for deluxe-versjonen får du derimot med mesteparten av konserten på CD også.

Jan Dahle

Kanadisk strippeshow

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..