Glimrende livemagnetisme

Metallica_Quebec Magnetic
Metallica «Quebec Magnetic»
Vertigo
5

Det har blitt så mye som tre allment tilgjengelige live-DVD-er fra Metallica siden utgivelsen av «Death Magnetic» i 2008, men alle disse har presentert bandet i en utendørssetting. Ser vi bort fra en fanklubb-DVD blir dermed «Quebec Magnetic» den første utgivelsen som gir folk en mulighet til å bivåne bandet på turnéens in the round-scene, og med det også den første utgivelsen som byr på et sett som er basert rundt det som på en løs måte var standard. Som kjent varierer likevel bandets låtvalg en del fra kveld til kveld, og hva vi får her er ei komplett setliste, og i tillegg alle låter som ble spilt kun den første kvelden i Quebec City. Det betyr i alt 26 komposisjoner, og bortimot tre timer musikk.

Det er altså kveld nummer to i Quebec City som er basisen for hovedkonserten her, og i sedvanlig innendørsånd åpner det med «That Was Just Your Life» – med laserkaos og ellers lite lys – og «The End Of The Line». Wayne Ishams regi sitter godt, og lyden er upåklagelig. Dermed blir dette heftig for alle som liker dagens Metallica, og når bandet drar seg over i klassikere som «The Four Horsemen» og «The Shortest Straw» er livet i godstolen virkelig verdt å leve.

Vi er nå inne i delen av konserten som varierte fra kveld til kveld, før «One» kommer som showets første faste klassiker. Denne, de tre obligatoriske fra den sorte skiva, «Master Of Puppets», og «Seek & Destroy» var turnéens bankerslåter på klassikersiden, og alle er naturlig nok solide publikumstilfredsstillere.

Innimellom det udødelige materialet viser gutta at Metallica er et band som tror på sitt ferskeste stoff, og det fungerer da også med «Broken, Beat & Scarred» og «The Day That Never Comes». På den absolutte høyden er bandet likevel med gromlåter som «Welcome Home (Sanitarium)», «Master Of Puppets» og «Battery», og med det understrekes det også hvilket album som er bandets beste.

Samtidig skal det sies at dette er en totalt «Ride The Lightning»-fri kveld, mens det som på turnéen ellers derimot er satt av faste spotter til «Kill ‘Em All»-materialet, der «Whiplash» er å finne som ekstranummer på denne konserten. Aftenens hyllest til gamle helter kommer i form av Sweet Savages «Killing Time», og når punktum settes av et maskekledd band med «Seek & Destroy» og regnende badeballer, har Metallica levert sin beste DVD fra turnéen.

Den første kvelden kunne by på åtte låter som ikke ble spilt under DVD-ens hovedsett, og alle disse får vi servert på disk nummer 2. Det betyr flere klassikere som «For Whom The Bell Tolls», «Holier Than Thou», «Damage, Inc.» og «Phantom Lord», samtidig som også den gode «Cyanide» blir plukka frem sammen med «All Nightmare Long» fra «Death Magnetic». Det er med andre ord mye god musikk på «Quebec Magnetic». I tillegg er det en intervjusekvens med både band og fans her, men dette er kun av interesse for lokalpatriotene i Quebec City.

Jan Dahle

Reklame
Glimrende livemagnetisme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..