Tilbake til 1982


TNT
Oslo, Rockefeller
17/11-2012

Det var høsten 1982 TNT slapp sin første singel, så når bandet nå gjør sin jubileumskonsert på Rockefeller er det ganske nøyaktig 30 år siden vinyldebuten. Dette blir på sin måte grundig markert i løpet av konserten, men det hele åpner på relativt ordinært vis med «Invisible Noise».

Litt ekstra krutt (bokstavelig talt) brenner gutta uansett av i kveld, for idet bandet drar i gang smeller kveldens første bomber. Utover i showet følges det på med en del pyroeffekter, og som visuell backdrop brukes tidvis videoskjermen for å presentere bandets forskjellige faser. Første tilfellet av dette er når dagens besetning dukker opp på skjermen under «Refugee».

Settet har en hovedvekt på eldre materiale, og «Listen To Your Heart», «As Far As The Eye Can See» og «Downhill Racer» kommer alle i konsertens første del. Bandet sparker godt ifra seg, men så er det tid for å roe den noe med en hyllest til Dag Stokke i form av «Northern Lights». Nå overlater også Tony Mills mikrofonen til kordame Bente Smaavik, noe som fungerer bra, samtidig som dette låter som en miks mellom TNT og Perfect Crime.

Den virkelige moroa begynner når Dag Ingebrigtsen inntar scena for «USA», og mannen regjerer som vanlig. Ingebrigtsen lager show, og er utvilsomt den beste frontmannen TNT har hatt. Dette kombinert med å høre en håndfull låter fra bandets debut blir uslåelig i kveld.

Når også originalbassist Steinar Eikum entrer podiet for «Varmt & Hardt» – der originalbesetningen presenteres på skjermen – er det historiske øyeblikket et faktum, og det er lenge siden man har opplevd et så herlig øyeblikk på konsert. «Eddie» følger, med litt unødvendige koringer, før «Harley-Davidson» avslutter denne sekvensen med allsang og moro. Nå har også Victor Borge kommet tilbake på bass, men man lurer egentlig på hvorfor Eikum ikke spilte på alle låtene fra debuten. Dette har uansett vært utrolig gøy, og det må nå bli en nedtur.

«Caught Between The Tiger» gjøres før Ronni Le Tekrø får sin obligatoriske solospott – visuelt krydra med laserer – og «My Religion» følger før «10.000 Lovers (In One)» setter et foreløpig punktum. Hele kvelden har bandet vist seg fra sin gode side, og selv om man selvfølgelig skulle kunne ønske seg flere gjester fra TNTs fortid har gutta levert et godt jubileumsshow.

Med troikaen «Everyone’s A Star», «Intuition» og «Seven Seas» blir det da heller ikke gjort noen feil i ekstranummersekvensen. Til sistnevnte kommer for øvrig Ingebrigtsen inn igjen, og delere versene med Mills, før gnistregnet avslutter en vellykka kveld på Rockefeller.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til 1982