Macca mimrer seg tilbake til oppveksten

Paul McCartney_Live Kisses
Paul McCartney «Live Kisses»
Eagle Vision
3

Tidligere i år slapp Paul McCartney «Kisses On The Bottom», der han i et småjazza easy listening-landskap gjenskapte oppvekstens musikk. Dette var ei ikke veldig givende plate for mannens fans, men Paul gir seg likevel ikke der, for nå er også DVD-en ute.

«Live Kisses» byr på de fleste låtene fra «Kisses On The Bottom», innspilt i en intim setting i Capitol Studios, og materialet kombineres med intervjusekvenser som gjør dette nesten like mye til en dokumentar som en live-DVD. Flere av plateprosjektets involverte musikere bidrar med historier, deriblant Eric Clapton og Stevie Wonder, selvfølgelig ved siden av hovedpersonen selv. Nettopp denne dokumentarfølelsen – og god regi fra Jonas Åkerlund – løfter «Live Kisses», og forhindrer komplett kjedsommelighet.

Musikalsk er dette dessverre like kjedelig som studioversjonene, der det åpner med «I’m Gonna Sit Right Down And Write Myself A Letter», som er den friskeste låta her. Deretter følger et dusin komposisjoner fremført i hovedsak i samme rekkefølge som på plata. Det blir traurig med «Home (When Shadows Fall)» og «Bye Bye Blackbird», mens det tar seg litt opp underveis med «Ac-Cent-Tchu-Ate The Positive».

Det hele blir rett og slett litt for tilbakelent, med mye vispebruk fra trommis Karriem Riggins, og dertil passende ståbass. Hele veien er Diana Krall fremtredende med jazza toner på pianoet, mens vi tidvis opplever Pauls faste trommis, Abe Laboriel Jr., på kor. Underveis dukker også Eagles-gitarist Joe Walsh opp på liveprosjektets eneste McCartney-original, «My Valentine», og «Get Yourself Another Fool».

Blant ekstramaterialet er det ikke mindre enn seks versjoner av videoen til «My Valentine», så man får mer enn nok tid til å bli lei både Natalie Portman og Johnny Depp. Begge har roller i videoen, og de forskjellige versjonene veksler mellom de to hovedrolleinnehaverne. Litt artig er behind the scenes-delen, der vi blant annet opplever en liten jam mellom McCartney og Depp. Akkurat det er vel noe vi aldri hadde trodd vi skulle se.

Et par sekvenser der vi er flue på veggen under fotoseanser er også på DVD-en, og det hele avsluttes med et intervju med Paul og produsent Tommy LiPuma. Her blir naturlig nok historien bak «Kisses On The Bottom» fortalt, og mer av historien er å finne i den omfattende bookleten, der Elvis Costello gjør et intervju med Paul. Med det er «Live Kisses» et godt supplement til albumet, og da er bare spørsmålet hvor glad du er i denne versjonen av Paul McCartney.

Jan Dahle

Reklame
Macca mimrer seg tilbake til oppveksten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..