Tilbake til Iron Maiden


Blaze Bayley
Norje, Sweden Rock Festival
6/6-2019

Det har gått 25 år siden Blaze Bayley ble metalens kanskje mest forhatte mann da han inntok vokalistposisjonen i Iron Maiden, og nå er han ute for å feire jubileet. Det betyr at briten byr på et sett bestående kun av låter fra platene han gjorde med jernjomfruene.

Det åpner solid med «Lord Of Flies» og «Sign Of The Cross». Som typisk er kan Blaze beskrives som en energibunt av de sjeldne, samtidig som han viser glede over å stå på scena. Mannen er også en mester til å få liv i publikum, og han lokker til stadighet taktfaste «hey, hey, hey» ut av de fremmøtte. Bayley gir rett og slett alt, mens han på beste vis gjør låter som «The Clansman», «Man On The Edge» og «Futureal».

Bandet rundt ham leverer også varene, men når det hele trekkes ut med litt soloer i den svakere «The Angel And The Gambler» ramler det likevel litt sammen. Også den avsluttende «Como Estais Amigos» – som Blaze omtaler som en av sine favoritter – er et svakere øyeblikk i konserten, men alt i alt har Blaze Bayley levert en særdeles trivelig seanse.

Jan Dahle

Reklame
Tilbake til Iron Maiden