Hat-trick


Alice In Chains «Rainier Fog»
BMG

Med sine to foregående album har Alice In Chains bevist at det var god grunn til å føre bandet videre, selv etter Layne Staleys bortgang, og med «Rainier Fog» ute i butikkene har bandet nå like mange studioalbum på samvittigheten med William DuVall bak mikrofonen som med bandets originalvokalist.

Det hele åpner med låta som ble sluppet som første smakebit fra skiva, «The One You Know», og dette sitter bra, der Jerry Cantrells gitarer slår deg rett i trynet, samtidig som vokallinjene sitter godt som en snillere kontrast til musikken. Det fortsetter like solid med platas tittelspor, der gitarene fortsetter å dominere med et tøft sound, mens dynamikken er god, og DuVall understreker at han er ypperlig i bandets sound.

«Rainier Fog» er uansett veldig mye Cantrells plate, der han har mengder med tøffe riff å by på, og med det gir han liv til ei midtempo godlåt som «Red Giant», og den seige «So Far Under». Som typisk er sitter også vokalharmoniene godt.

Bandet legger seg på den snillere og mer melodiske linja i «Fly», der kassegitaren får en vesentlig plass i lydbildet, samtidig som følsomme elgitarer smyger seg inn. Også et spor som den litt roligere «Deaf Ears Blind Eyes», og The Beatles-inspirasjoner i «Maybe», er med på å gi «Rainier Fog» en allsidighet innenfor Alice In Chains’ rammer.

Jan Dahle

Reklame
Hat-trick