Langt fra blodrød død


Big City «Big City Life»
Rock Of Angels

Big City er et langt musikalsk hopp unna Blood Red Throne, men drivkraften er på mange måter den samme, da tidligere Scariot-gitarist Daniel Olaisen sitter i førersetet på begge utfluktene. Med Big City er det den melodiske musikken som utforskes, og med seg på laget har Olaisen vokalist Jan Le’Brandt, en gang i tiden medgitarist i Scariot, Frank Ørland, og to blad Withem i form av trommis Frank Nordeng Røe og bassist Miguel Pereira.

Vi snakker altså om et rutinert lag, der melodiøse gitarer åpenbarer seg når «Big City Life» innleder bandets andre album. Samtidig ligger musikken tett opp mot metal – der trommene gjerne tilfører elementer fra nevnte genre – men uten at veien føles lang til melodiøs hardrock.

Uttrykksmessig er det ellers et gitarbasert sound, der vekten legges på låtene. I den gode «Daemon In The Dark» bys det tidvis på et luftigere lydbilde, der det også dukker opp et godt riff etter hvert. «Rocket Man» byr på Big Citys mer hardtslående sider, men dynamikken får spillerom også her.

Akustiske gitarer slipper så til i den roligere «Forgive Me Now», og tilfører med det litt ekstra variasjon til plata. På sitt beste låtmessig er kvintetten i «Cryin’ In The Night», «Stars Surrounding» – med et heftig soloparti – og den riktig melodiske «From This Day».

Med den akustiske balladen «Home Again» settes et bra punktum for «Big City Life». Går du for CD-en får du for øvrig også med Big Citys debutskive, «Wintersleep», på kjøpet.

Jan Dahle

Reklame
Langt fra blodrød død