Fornøyelig prog


Yes featuring ARW
Norje, Sweden Rock Festival
9/6-2018

Det er alltid litt trist når gamle kolleger ikke klarer å holde sammen, og resultatet blir to turnerende versjoner av samme orkester. Dette er situasjonen rundt Yes for tiden, og versjon nummer to, Yes featuring ARW, har funnet veien til Norje.

Det betyr at det er originalvokalist Jon Anderson som står i spiss for bandet, og at Yes’ ultimate tangentist Rick Wakeman er på plass med kappa og keyboardarsenalet sitt, mens Trevor Rabin trakterer gitaren.

Det er da også materiale fra sistnevntes periode i Yes som innleder konserten når «Cinema» og «Hold On» fra hitalbumet «90125» gir det hele en god start. Nevnte album er godt representert i settet, mens materialet ellers i hovedsak er plukka fra tidlig syttitall, der «South Side Of The Sky» og «I’ve Seen All Good People» kommer tidlig i showet.

Andersons stemme holder, men Rabin er til tider litt i røffeste laget på gitaren. Dette er ikke et stort problem, men man savner nok til tider Steve Howes spill. Senere kommer derimot Rabin til sin rett i den uptempo «Rhythm Of Love», der han river av gårde med litt tapping.

Også når Rabin og Wakeman gis ekstra plass i «And You And I» fungerer gitaristen. Mannen tar også vokalen i «Changes», så denne konstellasjonens minst profilerte Yes-medlem setter i høyeste grad sitt preg på det hele. Bassist Iain Hornal finner for øvrig frem sin Rickenbacker og drar på i beste Chris Squire-stil i sistnevnte låt.

«Owner Of A Lonely Heart» er selvfølgelig på plass, og denne sitter godt der det utvides med en snutt «Sunshine Of Your Love». Med et tilbakeblikk til 1971 i form av «Perpetual Change» og en ypperlig «Roundabout» avslutter gutta på høyden.

Jan Dahle

Reklame
Fornøyelig prog