Maler nye musikalske bilder


Da Vinci «Ambition Rocks»
Voices Of Wonder

30 år har gått siden Da Vinci kom som en storm med singelen «Forever In My Heart», og med albumene «Da Vinci» og «Back In Business» var bandet i det gode melodiske rockeselskap med blant andre TNT og Stage Dolls på slutten av åttitallet. Deretter ble det stille, men nå har Da Vinci gjenoppstått, og er ute med ny skive.

Fra glansdagene er det kun tangentist Dag Selboskar og gitarist Gunnar Westlie som er på plass i 2017-versjonen av Da Vinci, og sånn sett vil nok mange savne vokalist Lars Aass. På sistnevntes plass finner vi Erling Ellingsen, og det fungerer bra.

Mye av låtmaterialet er skrevet av Selboskar, og da gjerne i fellesskap med Leif Digernes, mens Westlie også står for deler av komponeringa. Stilen er selvfølgelig fortsatt melodiøs rock, og tangentene får god plass i åpningslåta «Vicious Circle», men samtidig kunne nok lydbildet vært noe bedre her innledningsvis.

Westlie står for mye godt gitarspill på plata, og låter som «Curious Sensation» og «Soul Survivor» er fengende og fine, mens «Rocket Of Fame» blir et høydepunkt med sin gode melodibruk.

I «I’ve Come All This Way» kombineres Westlies herlige riffing med mye tangenter, og det gjør seg godt i nok et nynnbart spor. Gitaristen følger så på med fine melodilinjer i den roligere og riktig gode «See U When I See U». På balladesiden fungerer det også med «You’re Mine».

Med «Angel» stripper kvintetten det tidvis ned til det akustiske, og leverer med det et lite avbrekk halvveis inn på plata. Selboskar dominerer mye i «Storm On The Horizon», men samtidig får også Westlie vist seg frem både med tyngre riffing og godt soloarbeid, så begge originalmedlemmene profilerer seg godt på «Ambition Rocks». I «Painted Lady» velger Selboskar for øvrig et mer orgelbasert sound, som tilfører litt mer tyngde fra tangentene.

Med den noe Toto-inspirerte «Touch Of Humanity» setter gutta punktum, med det som på mange måter er den mest interessante låta på «Ambition Rocks», og med det er et godt comeback i havn.

For undertegnedes intervju med Gunnar Westlie, sjekk ut Scream Magazines septembernummer.

Jan Dahle

Reklame
Maler nye musikalske bilder