Leksjon i klassisk metal


Saxon
Norje, Sweden Rock Festival
10/6-2017

Når Saxon angriper Rock Stage lørdag kveld drar bandet seg innledningsvis gjennom blant andre «Battering Ram» og «Sacrifice», men fra fjerde låt og ut skal Biff Byford og hans menn levere ei klassikerpakke av de sjeldne.

«Motorcycle Man» innleder denne leksjonen i britisk metal-historie, og med det er det bare å feste setebeltene. Byford er som vanlig i godt slag, og selv om både Doug Scarratt og Paul Quinn er viktige ingredienser i Saxon stilles de i skyggen av frontmannen når bandet byr på «Power And The Glory», «Solid Ball Of Rock», «20.000 Ft.» og «Dallas 1 PM».

Når Biff skal ha publikum til å velge mellom suverene «Broken Heroes» og «The Eagle Has Landed» klarer ikke mannen å skille mellom responsen, så dermed blir begge spilt. Dette fører til et roligere parti i konserten, men med så sterke låter gjør ikke det noe. Sistnevnte byr for øvrig visuelt på flammer, og selvfølgelig ei lysende ørn bak bandet.

Hitparaden fortsetter med blant andre heftige «747 (Strangers In The Night)» og «Princess Of The Night», og når «Crusader» og «Denim And Leather» avslutter showet har Saxon demonstrert hvordan metal skal spilles.

Jan Dahle

Reklame
Leksjon i klassisk metal