Den stille Beatle hylles

Diverse Artister_George Fest
Diverse Artister «George Fest – A Night To Celebrate The Music Of George Harrison»
BMG
4

George Harrison døde i 2001, og siden den gang har mannen blitt minna flere ganger. Nå er det en hyllestkonsert fra Los Angeles i 2014 som er sluppet på DVD og Blu-ray, med medfølgende CD-er. Artistene som bidrar er mangfoldige, der det spenner fra Norah Jones til Black Rebel Motorcycle Club, og låtmaterialet er henta fra så vel The Beatles og The Traveling Wilburys, som Georges solokarriere.

Det er Conan O’Brien som åpner showet, og han trår til med kveldens svakeste låt, «Old Brown Shoe». Norah Jones leverer senere en fin «Something», mens Jonathan Bates gir «Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)» et fint country-preg. Med seg har sistnevnte Georges sønn, Dhani, og at eplet ikke faller langt fra stammen understreker sistnevnte når han tar vokalen i «Savoy Truffle».

Med fullt husband, blåserekke og korister blir det til tider intimt på scena, og når The Killers’ Brandon Flowers trår til med en god «Got My Mind Set On You» er det folksomt rundt ham. Bandet som backer de fleste av artistene, The Cabin Down Below Band, gjør da også en god jobb med å få det til å låte pent hele veien. Innimellom låtene får vi for øvrig korte intervjuer med en del av artistene.

Heartless Bastards står for en fin «If Not For You», med god bruk av slidegitar. Ordet «fin» er for øvrig en god beskrivelse av mye av kveldens stoff, og sånn sett gjør det seg godt når en hardtslående Matt Sorum er med og backer The Strokes’ Nick Valensi i en rocka «Wah-Wah», etter at rockeren Ian Astbury har tatt den ned med «Be Here Now».

Særdeles trivelig er det med Jamestown Revival – som fremstår som nåtidens Simon & Garfunkel – og deres fremførelse av «If I Needed Someone». Kontrastene er store når Black Rebel Motorcycle Club deretter står for konsertens høydepunkt i form av en dyster, mystisk og flott versjon av «Art Of Dying» fra «All Things Must Pass», og nettopp materiale fra Harrisons første soloalbum etter The Beatles’ oppløsning er det mye av i denne konserten.

Ann Wilson gjør en god «Beware Of Darkness», mens Dhani – som stadig dukker opp i løpet av showets gang – tar mikrofonen igjen til «Let It Down». «Weird Al» Yankovic holder på sin side humoren på en armlengdes avstand når han plukker frem «What Is Life», mens Brian Wilson får hjelp av et stort kor i «My Sweet Lord».

Ben Harper gjør en fin «Give Me Love (Give Me Peace On Earth)», og en overraskende streit Perry Farrell står for høydepunktet «Here Comes The Sun». Allsidigheten i konserten understrekes med en småsær «It’s All Too Much» fra The Flaming Lips, og Cold War Kids leverer en småsint «Taxman».

Når Butch Walker velger å gjøre «Any Road» er også den gode avskjeden fra George, «Brainwashed», representert, og for å fullføre Harrisons historie trekkes The Traveling Wilburys’ «Handle With Care» opp av hatten. Her slår flere av kveldens artister seg sammen for å dele vokalen i god Wilburys-ånd, og finalen med «All Things Must Pass» byr på nok et bra all star-innslag.

Med det er en god konsert i havn, men som typisk er for en slik utgivelse vil du sikkert ikke like alt du hører. Høydepunktene er uansett veldig gode, og underveis er trivelighetsfaktoren høy.

Jan Dahle

Reklame
Den stille Beatle hylles

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..