God albumdebut

Razorbats_Camp Rock
Razorbats «Camp Rock»
Self Destructo Records
4

Oslobandet Razorbats – bestående av blant andre tidligere Surferosa-gitarist Kjetil F. Wevling – slapp for en tid tilbake sitt debutalbum, «Camp Rock», etter tidligere å ha vært på markedet med noen singler/EP-er. Kvartetten påberoper seg å være inspirert av band som Hanoi Rocks, Guns N’ Roses og Cheap Trick, så da kan vi slå fast at vi her snakker om melodiøs rock av det middels harde slaget.

Det er melodiske gitarer og fint driv i åpningssporet, «Planet Riff», og man skjønner fort at Razorbats kombinerer melodibruken med et ikke alt for polert uttrykk. Det positive inntrykket opprettholdes også med den tidvis bassdrevne «Eternal War», som følger.

Med «Kids Of The 70s» løfter gutta det litt ekstra melodimessig, og med det leveres gladrock av det allsangvennlige slaget. Samtidig bys det på et mer neddempa parti, som viser at bandet også jobber litt på arrangementssiden, og med det ikke ender opp som et for enspora band.

Den roligere «Desolation Highway» fremviser så en annen side av Razorbats, samtidig som vi igjen snakker om ei god låt. Det er uansett rock som i hovedsak gjelder når disse gutta plugger i, og «Soulshaker» er god og riffbasert, mens det mer punka kombineres med et snev Hanoi Rocks i den kjappe «Subway Grinder». Tempoet er også relativt høyt i «Mess It Up», mens bandet faller noe igjennom når tempoet økes enda mer i «Betty Boop».

Med seg underveis på plata har Razorbats for øvrig noen kolleger fra Oslos rockemiljø, der Suzy Dahl – eller Ingvild Hammer, om du vil – og Chris Damien Doll (Suicide Bombers) er med og korer, og det samme er produsent Kai Christoffersen. I tillegg bidrar også Erland Nyborg (Gatecrashers) med gitar på ett spor.

«Transformer» er midtempo, og byr på god dynamikk, noe som gjør dette til et av platas aller sterkeste kutt. Også innen det midtempo faller plateavslutteren «Warhead», som har elementer av Ole Evenrud i seg. Med det ender «Camp Rock» på godt vis, og Razorbats har levert et bra album, uten å vise spor til vilje av å revolusjonere rocken.

Jan Dahle

Reklame
God albumdebut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..