En turneavslutning

The Rolling Stones_Live In Leeds 1982
The Rolling Stones «From The Vault: Live In Leeds 1982»
Eagle Vision
3

The Rolling Stones’ storturne i 1981-82 er godt dokumentert fra USA-delen gjennom «Let’s Spend The Night Together» og den første utgivelsen i «From The Vault»-serien, fra Hampton Coliseum. Disse opptakene er fra høsten 1981, men når bandet ankommer Europa på sommeren 1982 er ikke dokumentasjonen like god. Nå gjøres det endelig noe med dette, da «Live In Leeds 1982» byr på det komplette avslutningsshowet på turneen, og med det The Rolling Stones’ siste konsert på sju år.

Låtmessig er det ikke mye som skiller Leeds-konserten fra opptaket fra Hampton, så sånn sett blir dette kanskje mest en utgivelse for komplettistene, og personlig skulle nok denne skribenten heller sett at det ble sluppet noe fra «Voodoo Lounge»-turneen enn nok et opptak fra tidlig åttitall. Samtidig skal det uansett sies at The Rolling Stones var på sitt aller ypperste som liveband på 1981-82-runden, så det gjør aldri vondt med innspillinger fra denne perioden – annet enn for øynene når man ser Mick Jaggers kostymer.

«Under My Thumb» er en solid åpning, og bandet drar deretter rett over i «When The Whip Comes Out». Med kun tangenttistene Ian Stewart – som gjør sin siste konsert med bandet – og Chuck Leavell som ekstramusikere er det et råere og renere rockeuttrykk bandet byr på her enn på senere turneer. Dette gjør Keith Richards og Ronnie Wood akkurat så dominerende som vi liker det.

Dagslys og mye bruk av nærbilder av medlemmenes ansikter gir ikke en veldig god visuell opplevelse av bandets opptreden i Roundhay Park, men i det minste gir nærbildebruken oss ikke alt for mange glimt av Bill Wymans padleåre. Mangelen på visuell gromhet tar uansett ikke noe vekk fra den musikalske kvaliteten i «Let’s Spend The Night Together», «Shattered» og «Just My Imagination (Running Away With Me)» – med saksofon fra Gene Barge – som alle kommer i første del av konserten.

Til den alltid trivelige «Going To A Go-Go» kommer Bobby Keys på for å legge saksofon, og trekløveret «Time Is On My Side», «Beast Of Burden» og «You Can’t Always Get What You Want» kreerer en glimrende sekvens i konserten. Richards tar vokalkommandoen i «Little T&A», og deretter blir det mye slagerparade for bandet.

«Angie» er som alltid en fornøyelse, og gutta opprettholder standarden utover i settet med klassiske låter av typen «Tumbling Dice», «Miss You» – med et groovy bassparti fra Wyman – «Honky Tonk Women», «Brown Sugar» og «Start Me Up». Mindre opplagt materiale som en energisk «She’s So Cold», og «Hang Fire», sitter også bra.

Når punktum settes med «(I Can’t Get No) Satisfaction» har The Rolling Stones levert solid, men når TV-produsentene ikke evner å formidle det hele ender man likevel opp med en DVD som ikke helt holder mål. Som liveskive fungerer det derimot med «Live In Leeds 1982», så her er det grunn til å juble over de forskjellige formatene.

Som typisk er for «From The Vault»-serien slippes utgivelsene i diverse varianter på DVD, Blu-ray, CD og LP. Med denne femte utgivelsen samles også hele serien i en boks, som gir litt kvantumsrabatt om du går for denne i stedet for å kjøpe hver utgivelse separat.

Jan Dahle

Reklame
En turneavslutning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..